Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Οι εθελοντές κάνανε "μαγικά" στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού!

Η Κυριακή 10 Απριλίου ήταν άλλη μία υπέροχη μέρα στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού, στο ύψος του Ανατολικού, όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες εθελοντές, προκειμένου να συμμετέχουν στον καθαρισμό που οργάνωσαν ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και ο Δήμος Δέλτα.

Πολλά παιδιά και κάτοικοι του Ανατολικού, αλλά και πολλοί ακόμη εθελοντές από το γειτονικό χωριό Γέφυρα, από τη Θεσσαλονίκη και ομάδες (ΧΑΝΘ, Δράση για την Άγρια Ζωή, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙΘ), κατέβηκαν την Κυριακή στο ποτάμι και εξαφάνισαν τεράστιες ποσότητες πλαστικών και άλλων σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων παλιά κλιματιστικά, τρεις τηλεοράσεις και πολλά… ζευγάρια παπούτσια και παντόφλες! Γεμίσαμε τρία μεγάλα κοντέινερ! Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ως κάτοικοι Ανατολικού, και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του Ανατολικού, Δημήτρης Τσιαούσης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Δέλτα και πρώην δήμαρχος Χαλάστρας, Γρηγόρης Ουζούνης.

Ευτυχώς προς το μεσημέρι ο δυνατός αέρας κόπασε κάπως κι έτσι μπορέσαμε να χαρούμε τον ήλιο και το πανέμορφο τοπίο, με τα ανθισμένα αρμυρίκια και τους ερωδιούς που πετούσαν τριγύρω. Μετά τον καθαρισμό το χαρήκαμε ακόμη περισσότερο απολαμβάνοντας τις μαγικές εικόνες που δημιουργήσαμε μετά την εξαφάνιση των σκουπιδιών.

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές που ήταν μαζί μας!

Και εκεί όπου πριν κυριαρχούσε το πλαστικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: