Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Ο Φορέας Διαχείρισης στην γιορτή υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για το 2014


Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα στηρίζει την υποψηφιότητα της πόλης της Θεσσαλονίκης για τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας- 2014» και θα συμμετάσχει με ενημερωτικό σταντ και παιχνίδια για τα παιδιά στη μεγάλη γιορτή δρόμου που προγραμματίζεται για την στήριξη της υποψηφιότητας την Παρασκευή 29 Απριλίου, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 φιλοξενήθηκε στο Τορίνο και φέτος τον τίτλο κατέχει η Αμβέρσα του Βελγίου. Η πόλη της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να κερδίσει το τίτλο για το έτος 2014. Το έτος αυτό, σύμφωνα με την οργανωτική ομάδα -που αποτελείται αποκλειστικά από νέους εθελοντές- αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση αλλά και προτεραιότηταστα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νεολαία στην πόλη. «Σχεδιάζουμε το 2014 να αποτελέσει ένα έτος γεμάτο δημιουργικές δράσεις, παρεμβάσεις και προτάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη», λένε.

Με στόχο τη γνωστοποίηση και την ενίσχυση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Απριλίου στο χώρο της παραλίας από το Λευκό Πύργο έως και το Μέγαρο Μουσικής με δράσεις που ξεκινούν από τις 4 μ.μ.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν φορείς νεολαίας, δημιουργικές ομάδες της πόλης, μεμονωμένοι καλλιτέχνες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, σύλλογοι, σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί. Ενδεικτικά οι δράσεις αφορούν τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, το βίντεο, τον αθλητισμό (με πίστες bmx και skate), το χορό, το θέατρο δρόμου, τις εικαστικές τέχνες, το design, την τέχνη του graffiti, το θέατρο δρόμου, αλλά περιλαμβάνονται και δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη μουσική σκηνή, γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα θα «ντύσουν» τη γιορτή με τις μουσικές τους. Ενδεικτικά αναφέρονται: Γιάννης Αγγελάκας 3, Μίκρο, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, My excuse, 63High, Speakeasies Swing band, Émigré, Ινφο, Moca Juniors, Trouble, 9 West, Pony Licks και Root Boot.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις & πληροφορίες για την υποψηφιότητα:

www.thessaloniki2014.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: