Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Ημερίδα για την προστατευόμενη περιοχή στη Νέα Αγαθούπολη



Ιδιαίτερη προθυμία για εθελοντική δράση και συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα έδειξαν οι κάτοικοι της Νέας Αγαθούπολης και της Μεθώνης, με την ευκαιρία της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στη Νέα Αγαθούπολη, κατά την οποία ενημερώθηκαν για το ρόλο και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης στην προστατευόμενη περιοχή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη διοργάνωση του Τμήματος Γυναικών του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου «Οι Αγάθωνες».
Οι κάτοικοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά θέματα και διατύπωσαν τις ανησυχίες τους σχετικά με θέματα όπως η λαθροθηρία, τα μπαζώματα, η ύπαρξη της χωματερής του Αιγινίου, από την οποία εκλύονται τοξικές ουσίες, και της πίστας αγώνων αυτοκινήτου εντός της προστατευόμενης περιοχής. Όσον αφορά την πίστα, ο πρόεδρος του Φορέα, Θεμιστοκλής Κουϊμτζής, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ποτέ αδειοδότηση για τη λειτουργία της. Όσον αφορά τη χωματερή, γνωστοποίησε ότι έχουν γίνει ενέργειες για την παύση της λειτουργίας της και υπάρχουν σχετικές δεσμεύσεις από το δήμαρχο Αιγινίου.

Εντός του 2008 ο δρόμος
Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο δήμαρχος Μεθώνης, Κώστα Αβραμίδης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, ενώ δεσμεύτηκε ότι εντός του 2008 θα διαπλατυνθεί και επισκευαστεί ο δρόμος που οδηγεί από τη Νέα Αγαθούπολη στον υγρότοπο, προκειμένου να διευκολύνεται και η πρόσβαση των επισκεπτών.
Στην ημερίδα μίλησαν επίσης η προϊσταμένη του Φορέα, Στέλλα Βαρελτζίδου, η οποία μίλησε σχετικά με τις αρμοδιότητες και το ρόλο του Φορέα, καθώς και η δασολόγος Μαρία Παναγιωτοπούλου, η οποία μίλησε για την χλωρίδα και την πανίδα που συναντάει κανείς στην περιοχή, καθώς και για τη σημασία των ειδών που φιλοξενούνται σε αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: