Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Καμπάνια εθελοντικών καθαρισμών

Νέα σχετικά με τα σκουπίδια που ρυπαίνουν το Εθνικό Πάρκο έχουμε συχνά στο blog και το site μας. Ήρθε η στιγμή να λάβουμε δράση για να αλλάξουμε την εικόνα αυτή...
Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα οργανώνουν καμπάνια εθελοντικών καθαρισμών προκειμένου να φέρουν και τους ίδιους τους κατοίκους, αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης τετ α τετ με το πρόβλημα και να ζητήσουν τη συνδρομή τους.

Εξάλλου, το Εθνικό Πάρκο είναι υπόθεση όλων μας. Προσφέρει απλόχερα αγαθά σε όλους μας (τροφή, οξυγόνο, καθαρισμό του νερού) αλλά και εξαιρετικές ευκαιρίες για βόλτες και επαφή με την άγρια φύση
Είναι υπόθεση όλων μας επίσης γιατί ρυπαίνεται αδιακρίτως, τόσο από ντόπιους, όσο και από τα μπάζα και απορρίμματα από την πόλη που καταλήγουν σε αυτό.

Η ρύπανση από τα σκουπίδια και μπάζα είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που υποβαθμίζουν το Εθνικό Πάρκο. Πέραν του περιβαλλοντικού κόστους και της αισθητικής υποβάθμισης, δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν τόπο χωρίς αξία, που προσφέρεται για παράνομες δραστηριότητες. Ήρθε ο καιρός να το αλλάξουμε αυτό!

Ελάτε μαζί μας στην εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών που διοργανώνουμε, στην οποία θα συμμετάσχουν τοπικοί σύλλογοι, καθώς και ομάδες και περιβαλλοντικές οργανώσεις της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ήδη είναι μαζί μας η Ένωση Πεζών, ο Όμιλος Ουνέσκο Νέων Θεσσαλονίκης, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες και άλλοι πολλοί।

Αν ανήκετε σε κάποια ομάδα ή οργάνωση επικοινωνήστε με το Φορέα Διαχείρισης και δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις καθορισμένες ημερομηνίες:

- 13 Μαρτίου: Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού - Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου

- 20 Μαρτίου: Παράκτιο Τμήμα Χαλάστρας

- 3 Απριλίου: Εκβολές ποταμού Λουδία

- 10 Απριλίου: Παραποτάμιο Δάσος Ανατολικού


Σύντομα θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Φορέα συγκεκριμένες οδηγίες για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις।


Στιγμιότυπα από τον πρώτο "πιλοτικό" εθελοντικό καθαρισμό στο παράκτιο τμήμα της Χαλάστρας, το 2009Δεν υπάρχουν σχόλια: