Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Εθνικό Πάρκο η προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού – Λουδία Αλιάκμονα

Εθνικό Πάρκο ανακηρύχθηκε η προστατευόμενη περιοχή των εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, της Αλυκής Κίτρους και της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής με την υπογραφή από τους πέντε συναρμόδιους υπουργούς (ΥΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μακεδονίας - Θράκης) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 12966 (ΦΕΚ 220 ΑΑΠ / 14-5-2009).
Με την υπογραφή της ΚΥΑ δημιουργείται το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της περιοχής και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα αποκτά ένα ισχυρό εργαλείο για την άσκηση περιβαλλοντικής πολιτικής που πρόκειται να συμπληρωθεί στο μέλλον και με Διαχειριστικό Σχέδιο.
«Πιστεύουμε ότι η ΚΥΑ αυτή κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής όσο και στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους κατοίκους. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των ειδών», δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, ομότιμος καθηγητής Θεμιστοκλής Κουϊμτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: