Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Εθελοντικός καθαρισμός στο Δέλτα Αξιού


Με τη συμμετοχή εθελοντών από τη Χαλάστρα, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου εθελοντικός καθαρισμός στο Δέλτα Αξιού. Παρότι η ομάδα των εθελοντών δεν ήταν πολύ μεγάλη - η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά- το αποτέλεσμα ήταν η απομάκρυνση σεβαστού αριθμού σάκων γεμάτων με απορρίμματα από το παράκτιο τμήμα. Πρόκειται κυρίως για σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα, αν και ορισμένα από αυτά προέρχονται από επισκέπτες και χρήστες της περιοχής.
Δυναμικό "παρών" έδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Χαλάστρας και η ομάδα νέων R, η οποία δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της ετήσιας εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS και της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».

Υποδεχόμενος τους εθελοντές, ο δήμαρχος Χαλάστρας, Γρηγόρης Ουζούνης τόνισε για την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν όλοι οι κάτοικοι για την προστασία του υγροτόπου και έδωσε το παράδειγμα συμμετέχοντας ενεργά στον καθαρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: