Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Εκδήλωση για το Γαλλικό ποταμό και τις πηγές Αραβησσού

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την ανάγκη προστασίας των πηγών της Αραβησσού, του ποταμού Λουδία αλλά και της ευρύτερου ποτάμιου συστήματος της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στη θέση "Μηδέν" του Κωπηλατικού Ομίλου Γιαννιτσών. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο καθηγητής του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, με θέμα "Το νερό και διαχείρισή του στην εποχή της κλιματικής αλλαγής", ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα Λουδίας.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον, η Πρωτοβουλία κατοίκων Αραβησσού για την διάσωση των Πηγών, η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Δήμου Χαλκηδόνας και ο Κωπηλατικός Όμιλος Γιαννιτσών.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές "ο Λουδίας είναι ένα ποτάμι με ιστορία χιλιάδων χρόνων και αναφέρεται σε πηγές από την εποχή του Ηροδότου. Μετά την αποξήρανση της λίμνης των Γιαννιτσών χρησιμοποιείται ως αποστραγγιστικό κανάλι". Τονίζουν πάντως ότι σήμερα συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα εις βάρος του ποταμού και καταγγέλουν τις αρμόδιες αρχές για αδιαφορία και για έλλειψη πραγματικής βούλησης για άσκηση περιβαλλοντικής πολιτικής και διαχείρισης.
Περισσότερες πληροφορίες: http://envinet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: