Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Διάσωση ελαφιού στο φράγμα του Αλιάκμονα






Ενήλικο ελάφι βρέθηκε να κολυμπάει στο αναρυθμιστικό φράγμα της ΔΕΗ στον Αλιάκμονα, στην γέφυρα της Αγίας Βαρβάρας λίγο πριν την Βεργίνα. Το παράδοξο αυτό γεγονός, αντελήφθησαν πολίτες που έκαναν πεζοπορία στην περιοχή. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε μια κινητοποίηση για την σωτηρία του άτυχου ζώου. Ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ και η Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία ειδοποίησε την Οικολογική Ομάδα Βέροιας. Με κατάλληλο εξοπλισμό, εθελοντές της Οικολογικής Ομάδας και μέλη από τον σύλλογο ραδιορασιτεχνών (DX club), μπήκαν στην λίμνη και οδήγησαν το ελάφι έξω από το νερό, ώσπου να φτάσει στο δάσος.
Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας εκτιμά ότι το ελάφι βρέθηκε μέσα στην λίμνη κυνηγημένο από τους κυνηγούς και τα κυνηγόσκυλα που δραστηριοποιούνταν στο κοντινό δάσος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά παρατηρείτε Ελάφι μετά από πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή , ενώ την ίδια μέρα λίγο παραπάνω είχε τα ίδια προβληματα και ενα ζαρκάδι.
Απορίας άξιο είναι πως και δεν ειδοποιήθηκε ο καθ΄ύλην αρμόδιος φορέας το δασαρχείο .

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που δεν τραυματίστηκε το ελάφιπου ααπό οτι φαίνεται στην φωτογραφία κόντεψαν να το χτυπήσουν με το κανό τους. Αλήθεια με τι αρμοδιότητα βρέθηκαν εκεί αυτοί οι απίστευτοι τύποι.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε παιδιά με τι αρμοδιότητα βρέθηκαν εκεί αυτοί οι απίστευτοι τύποι; Έπρεπε να φωνάξουν τους απολύτως αρμόδιους κυνηγούς για να το περιποιηθούν το ζώο και να το γλυτώσουν από το βάσανο της απίστευτης μοναξιάς του, μιας και όπως λέτε πρώτη φορά παρατηρείται ελάφι μετά από πολλά χρόνια. Μάλλον το ζωντανό να αυτοκτονήσει ήθελε και αυτοί οι απίστευτοι τύποι δεν το άφησαν. Ασε που καβαλούν και αυτά τα απίστευτα κανό που τραυματίζουν ελάφι από τα είκοσι μέτρα μακριά. Σα δεν ντρέπονται!!!

Ανώνυμος είπε...

Από οτι φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία μάλλον έχουν πέσει πάνω στο έντρομο ελάφι με το κανό. Αν είναι απίστευτο το κανο το γνωρίζουν καλύτερα απο ολους οι ίδιοι οι κανοβατες. Αν πάλι η πρώτη φωτογραφία δεν δείχνει αυτό που περιγράφω τοτε τι δείχνει;
ΥΓ
To δασαρχειο δεν ειναι κυνηγοι.