Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός»

Δεκάδες ήταν οι επισκέπτες που πέρασαν από την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός», που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου ως και τις 9 Νοεμβρίου στα Λουτρά «Παράδεισος» (Μπέη Χαμάμ), στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, χάρη στην κεντρική θέση του βυζαντινού μνημείου, οι περιοχή μας έγινε γνωστή μέσα από τη ματιά των φωτογράφων σε επισκέπτες της πόλης από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, μέχρι και την… Ιαπωνία. Τα εντυπωσιακά φλαμίνγκος, οι πελεκάνοι και οι ερωδιοί, τα μικρά και μεγαλύτερα ζώα, αλλά και τα τοπία της προστατευόμενης περιοχής του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, ήταν οι «πρωταγωνιστές» των εικόνων που απολαύσαμε.
Η έκθεση στα Λουτρά «Παράδεισος» ήταν το αποτέλεσμα του φωτογραφικού διαγωνισμό που προκήρυξε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και περιλάμβανε τις φωτογραφίες 35 φωτογράφων.
Ευχαριστούμε την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση του Μνημείου Λουτρά Παράδεισος. Ευχαριστούμε θερμά τους φωτογράφους που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, καθώς και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για την αναντικατάστατη συνεισφορά του στη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: