Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Γιορτή Περιβάλλοντος στις εκβολές του Γαλλικού

Με τις πιο γλυκές αναμνήσεις από τη συνάντησή τους με τα… σπάνια πουλιά της περιοχής των εκβολών του Γαλλικού ποταμού έφυγαν τα παιδιά των σχολείων του Δήμου Εχεδώρου από το Περιβαλλοντικό Πάρκο Καλοχωρίου, τα οποία συμμετείχαν στη γιορτή περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουνίου. Η γιορτή διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Εχεδώρου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Περιβαλλοντικό Πάρκο και τις όμορφες λίμνες που σχηματίζονται εκεί, και από τα δύο παρατηρητήρια είδαν με κιάλια και τηλεσκόπια τα πουλιά.





Το… «κλου» της ημέρας ήταν μία πρασινοκέφαλη πάπια που βγήκε βόλτα στη λιμνούλα με τα πέντε της παπιά για αρκετή ώρα, κι έτσι σχεδόν όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν την οικογένεια.
Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια, στα οποία βοήθησε και η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, η οποία ενημέρωσε για την καφέ αρκούδα που απειλείται με εξαφάνιση.
Σημειώνεται ότι το Περιβαλλοντικό Πάρκο Καλοχωρίου ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες μέσω του προγράμματος Interreg που υλοποίησε ο Δήμος Εχεδώρου.









2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

It could widen my imagination towards the things that you are posting.

Ανώνυμος είπε...

that's really cute..wish i had one too.