Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Ξενάγηση δημοσιογράφων στην προστατευόμενη περιοχή

Δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή το Σάββατο 7 Ιουνίου, με στόχο να γνωρίσουν και να προβάλουν στο ευρύτερο κοινό την περιοχή. Η ξενάγηση ξεκίνησε από τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και τις εκβολές του Γαλλικού, όπου είδαμε κύκνους, πελεκάνους, λευκοτσικνιάδες και καλαμοκανάδες, ενώ είχαμε και μία… συνάντηση με το εντυπωσιακό κοπάδι των νεροβούβαλων. Στη συνέχεια μπήκαμε μέσα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Καλοχωρίου, όπου είδαμε αρκετούς κρυπτοτσικνιάδες.






Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο δυτικό ανάχωμα του Αξιού μέχρι τις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών και από κει με σκάφος κάναμε μία βόλτα στο παράκτιο τμήμα μέχρι και το νησί της Αφροδίτης.
Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις πιέσεις που δέχεται η περιοχή. Η παράνομη ρίψη μπαζών και οι παράνομες αμμοληψίες είναι δύο από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τόνισε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, καθηγητής Θεμιστοκλής Κουϊμτζής. Εξάλλου, σε εκκρεμότητα παραμένουν πολλά θέματα λειτουργίας του Φορέα, όπως και των υπολοίπων 26 Φορέων Διαχείρισης στην Ελλάδα, όπως η διασφάλιση της συνεχούς και σταθερής λειτουργίας του Φορέα, ανεξάρτητα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.









2 σχόλια:

Unknown είπε...

αληθεια σε ποιο ακριβως σημειο γινονται οι παρανομες αμμοληψιες ?

Λία είπε...

Κυρίως στην κοίτη του Αξιού...