Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στα Νέα Μάλγαρα

Έτοιμοι για την απελευθέρωση...

Ο Σταύρος Καλπάκης από το ΕΚΠΑΖ δίνει στα παιδιά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη γερακίνα

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ την απελευθέρωση

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Θεμιστοκλής Κουϊμτζής, απευλεθερώνει μία τιτώ

Ο δήμαρχος Αξιού, Νίκος Γιουτίκας, απευλευθερώνει μία γερακίνα

Ο Καραγκιόζης... φύλακας προστατευόμενης περιοχής

Οι χελώνες έγιναν ανάρπαστες

Ο μικρός Νικόλας παλεύει να φτιάξει τη δική του χελωνίτσα

Ζωγραφιές και περιβαλλοντικά παιχνίδια


Λία Παπαδράγκα, Εύα Κατράνα, Στέλλα Βαρελτζίδου, Νίκος Γιουτίκας

Με καλύτερες στιγμές την απελευθέρωση πουλιών και την παράσταση Καραγκιόζη γιορτάστηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος των Νέων Μαλγάρων η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.
Μετά την ενημέρωση για τις λειτουργίες των υγροτόπων, την προστατευόμενη περιοχή και το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης, μικροί και μεγάλοι βγήκαν στην αυλή του κτιρίου και απελευθέρωσαν δύο γερακίνες και μία τιτώ (είδος κουκουβάγιας) που προήλθαν από την περίθαλψη του ΕΚΠΑΖ. Ήταν δυστυχώς τα τελευταία πουλιά που περιθάλφθηκαν στο ΕΚΠΑΖ στη Θεσσαλονίκη, που έκλεισε από την υγειονομική υπηρεσία, αλλά ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί μία λύση για τη στέγαση του Κέντρου.
Ο καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Χατζής κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών σε μία παράσταση κατά την οποία ο αιώνιος πεινασμένος κατεργάρης εκλήθη να δουλέψει ως… φύλακας σε προστατευόμενη περιοχή, ενώ με την ευκαιρία ζήτησε τη συνεισφορά των παιδιών σε θέματα όπως η προστασία της φύσης, η αποφυγή της ρύπανσης και ο περιορισμός του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των εθελοντών του ΕΚΠΑΖ και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, τα παιδιά επιδόθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον σε περιβαλλοντικά παιχνίδια. Το ενδιαφέρον τους «έκλεψε» η κατασκευή της χελώνας, από το υλικό με το οποίο φρόντισε να μας προμηθεύσει η Γραμματεία της Σύμβασης Ραμσάρ.
Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές που συμμετείχαν! Ήδη υπήρξε ενδιαφέρον από ανθρώπους της περιοχής για συμμετοχή στην Ομάδα Φύσης Δέλτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: