Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός»


Φωτογραφία: Αγοραστός Παπατσάνης

Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός» προκηρύσσει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Οι φωτογράφοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, καλούνται να έρθουν στην περιοχή –η οποία περιλαμβάνει τα Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα, τις εκβολές του Γαλλικού και του Λουδία, την λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, το έλος της Αγαθούπολης, καθώς και τις Αλυκές Κίτρους Πιερίας- και να φωτογραφίσουν τις φυσικές ομορφιές της αλλά και τους κινδύνους που την απειλούν, τις ανθρώπινες δραστηριότητες (γεωργία, αλιεία, οστρακοκαλλιέργεια), την χλωρίδα και την πανίδα της.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η προβολή και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την περιοχή, η οποία προστατεύεται από την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία (δίκτυο Natura 2000), από διεθνείς συμβάσεις (Σύμβαση Ραμσάρ). Τα ποτάμια και οι άλλοι υγρότοποί της αποτελούν έναν αναντικατάστατο φυσικό πόρο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και ένα φιλόξενο καταφύγιο για πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Μεταξύ αυτών, περισσότερα από 200 είδη πουλιών, πολλά από τα οποία σπάνια και απειλούμενα. Το υγροτοπικό σύστημα των Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα αποτελεί έναν άγνωστο οικολογικό θησαυρό πολύ κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης!
Οι φωτογραφίες που θα αναδειχθούν μέσω του διαγωνισμού θα εκδοθούν σε πολυτελές λεύκωμα και ημερολόγιο και θα παρουσιαστούν σε σειρά εκθέσεων που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι όροι του διαγωνισμοί περιέχονται στο blog, κάτω από την ταυτότητα του Φορέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: