Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2007

Η Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης

Με τη συμμετοχή περίπου 350 ατόμων γιορτάστηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία- Αλιάκμονα, με την υποστήριξη του δήμου Μεθώνης.
Παρά τις αντίθετες προβλέψεις ο καιρός υπήρξε τελικά σύμμαχος και τα πολλά μικρά και μεγαλύτερα παιδιά που βρέθηκαν με τους γονείς τους στο παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης το διασκέδασαν ιδιαίτερα παίζοντας περιβαλλοντικά παιχνίδια και μαθαίνοντας για το περιβάλλον και τα πουλιά. Στις «εκλογές των πουλιών» που πραγματοποίησαν ως πιο αγαπητό πουλί ανέδειξαν το φλαμίνγκο.
Από το κόσμο των πουλιών παρέα μας έκαναν εκατοντάδες υδρόβια αλλά και αρπακτικά πουλιά, τα οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τον εξοπλισμό (κιάλια και τηλεσκόπια) του Φορέα Διαχείρισης και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Ήταν εκεί αργυροπελεκάνοι, ερωδιοί, χουλιαρομύτες, αρκετά φλαμίνγκος, διάφορα είδη παπιών (πρασινοκέφαλες, καπακλήδες, βαρβάρες, κιρκίρια, χουλιαρόπαπιες) αλλά και από τα αρπακτικά ένας στικταετός, ένας πετρίτης, ένα δενδρογέρακο, βραχοκιρκίνεζα, καλαμόκιρκοι. Για πολλή ώρα πετούσε γύρω από το παρατηρητήριο ένας εντυπωσιακός θαλασσαετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: