Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα


Τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν για μια σειρά επενδύσεων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού έχουν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, αλλά και τοπικοί φορείς μέσω του τοπικού προγράμματος LEADER, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Οι παρεμβάσεις αφορούν τόσο σε ιδιωτικές επενδύσεις (μονάδες φιλοξενίας, χώρους εστίασης και αναψυχής, επισκέψιμα αγροκτήματα, μονάδες εναλλακτικού τουρισμού, γραφεία προώθησης εναλλακτικού τουρισμού, πολύ μικρές μεταποιητικές και βιοτεχνικές μονάδες, μονάδες οικοτεχνίας – χειροτεχνίας, επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής, κλπ), όσο και μικρά δημόσια έργα υποδομής (τοπικά κέντρα τουριστικής πληροφόρησης, σήμανση αξιοθέατων, ποδηλατικές διαδρομές, ανάδειξη μνημείων, δημιουργία μουσείων, κλπ).
Επιπλέον μέσω του LEADER προβλέπεται και η εφαρμογή ενός σχεδίου διατοπικής συνεργασίας με θέμα την προστασία και ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων σε οκτώ προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας.
Τα παραπάνω ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πετρίδης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Money Show, με τίτλο «Ευκαιρίες για πράσινες επενδύσεις και συνεργασίες στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα».
Στην εκδήλωση, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Φ.Δ., Λία Παπαδράγκα ανέφερε ότι στις προτεραιότητες του Φορέα είναι η οργάνωση και λειτουργία Ορνιθολογικού Πάρκου στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, η οργάνωση οικοδραστηριοτήτων στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας, καθώς η και η δημιουργία ενός πλήρους πακέτου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Για την επιτυχή πραγματοποίηση των στόχων αυτών ο Φορέας καλεί σε συνεργασία επιχειρήσεις οι οποίες εφαρμόζουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Το επιτυχημένο παράδειγμα της λειτουργίας ορνιθολογικού πάρκου στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Πάρκο Τρίτση, με τη στήριξη των εταιρειών Vodafone και 3E παρουσίασε, μεταξύ των άλλων, η υπεύθυνη Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Πέρη Κουράκλη. Από το 2005 μέχρι σήμερα το Πάρκο Τρίτση έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για τη φυσική ζωή στην Αττική, έχοντας υποδεχτεί χιλιάδες μαθητές και ενήλικες, ενώ παράλληλα έχουν ενεργοποιηθεί εκατοντάδες εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: