Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού στην βρετανική έκθεση ορνιθοπαρατήρησης


O Φορείς Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Κερκίνης και Κορώνειας – Βόλβης συμμετείχαν φέτος τον Αύγουστο για πρώτη φορά από κοινού στη Βρετανική Έκθεση Ορνιθοπαρατήρησης (British Birdwatching Fair). Αν και για το Φορέα της Κερκίνης δεν ήταν η πρώτη φορά, τα στελέχη και των τριών φορέων επέστρεψαν ενθουσιασμένα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την έκθεση, που είναι η πιο σημαντική ίσως έκθεση στον τομέα αυτό σε ολόκληρο τον κόσμο, με περισσότερους από 25.000 επισκέπτες.

Η British Birdwatching Fair διοργανώνεται από το 1989 στον υγρότοπο “Rutland Water”, μία περιοχή που προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar και είναι Natura 2000 site ως Ειδική Ζώνη Προστασίας για τα πουλιά. Στόχος της έκθεσης είναι η συγκέντρωση των ορνιθοπαρατηρητών από όλα τα σημεία της Βρετανίας και όχι μόνο, η εμπορική ανάπτυξη και πώληση προϊόντων ορνιθοπαρατήρησης, και η υποστήριξη διεθνών προγραμμάτων διαχείρισης και προστασίας της ορνιθοπανίδας. Η έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις εταιρίες Leicestershire & Rutland Wildlife Trust σε συνεργασία με τη RSPB (Ορνιθολογική Εταιρεία Βρετανίας).

Στο χώρο της έκθεσης υπήρχαν επτά μεγάλες σκηνές που φιλοξενούσαν τα περίπτερα των χωρών που συμμετείχαν και μικρότερες τέντες στις οποίες διεξάγονταν διάφορες δραστηριότητες – όπως δακτυλίωση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και παρατήρηση πουλιών στον υγρότοπο με εξοπλισμό. Στην έκθεση συμμετείχαν μη κυβερνητικοί φορείς, κυβερνητικοί φορείς από όλες τις χώρες του κόσμου, ιδιωτικές εταιρίες, γραφεία εναλλακτικού τουρισμού, οι μεγαλύτερες εταιρίες οπτικών, τοπικοί φορείς.

Οι υπάλληλοι των τριών ΦΔ της Κεντρικής Μακεδονίας διένειμαν έντυπο υλικό, ενημέρωσαν τους εκατοντάδες επισκέπτες του περιπτέρου και τους κέρασαν ελληνικά προϊόντα, όπως κρασί οργανικής καλλιέργειας, παραδοσιακά γλυκά και ελληνικό τυρί. Η έκθεση διήρκεσε 3 ημέρες-από 19 Αυγούστου έως 21 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: