Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Έκθεση φωτογραφίας της Εύα Μπόγρη στη ΘεσσαλονίκηΜέχρι τις 5 Μαΐου θα διαρκέσει η έκθεση φωτογραφίας της Εύας Μπόγρη στο καφέ Νίκης 35 στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο "α, β, γ, Δέλτα Αξιού". Η φωτογράφος παρουσιάζει την προσωπική της γραφή και προσέγγιση για την περιοχή των δέλτα και εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, με παλαιές και νέες έγχρωμες φωτογραφίες. Η παραγωγή της έκθεσης είναι του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.


Δυο λόγια από τη φωτογράφο
«Η πρώτη εργασία μου, που αφορά στο Δέλτα του Αξιού και των άλλων τριών ποταμών (2008), ήταν η απάντησή μου στην πρόσκληση που είχα από τον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής και του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Θα ήταν μία απλή φωτογραφική ξενάγηση – εξερεύνηση. Στην πορεία όμως, η ηρεμία, η μελαγχολία, η ομορφιά και το χρώμα του τοπίου, που ακόμα και σήμερα σφύζει από ζωή, με συγκίνησε. Με ώθησε στην πολλαπλή και σε διαφορετικούς χρόνους περιπλάνησή μου στο Δέλτα και αύξησε την επιθυμία μου να θέλω να βρίσκομαι εκεί ξανά και ξανά. Μου δημιούργησε την ανάγκη της εντατικής επικοινωνίας μαζί του και με οδήγησε στην καταγραφή των στιγμών που πέρασα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: