Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2007

Βόλτες με ποδήλατα στο υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας


Βόλτες με ποδήλατα στην περιοχή του υγροτόπου της Νέας Αγαθούπολης θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες του παρατηρητηρίου που λειτουργεί εκεί με την ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι, θα μπορούν να περιηγηθούν στην περιοχή και να ξεναγηθούν στις φυσικές ομορφιές τους χρησιμοποιώντας τα τέσσερα ποδήλατα, τα οποία απέκτησε πρόσφατα ο Φορέας, ύστερα από δωρεά του δήμου Μεθώνης.
Οι ποδηλάτες μπορούν να ακολουθήσουν το νέο ποδηλατόδρομο που κατασκευάστηκε για να συνδέσει τον υγρότοπο με την παραλία της Μεθώνης, καθώς και μονοπάτια κοντά στο παρατηρητήριο.
Σημειώνεται ότι το παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης (που βρίσκεται περίπου 50 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης προς την Κατερίνη, έξοδος για Μεθώνη) θα παραμείνει ανοιχτό για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για τους λάτρεις της φύσης που θέλουν να μάθουν για τις ομορφιές και τα σπάνια πουλιά του υγροτόπου, από Πέμπτη ως Κυριακή (ώρες: Πέμπτη και Παρασκευή 17:00 – 20:30, Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 13:00 και 17:00 – 20:30, τηλ. επικοινωνίας και ραντεβού για οικοξενάγηση: 6940 947476)

Δεν υπάρχουν σχόλια: